Selecteer een pagina

Ons team

Wij staan voor u klaar

Niels Sevensma
Ontwerp & verkoop
Richard Kuipers
Realisatie
Erwin de Valk
Metingen & advies
Amanda Wiesener
Metingen & Advies
Geschiedenis

Odour Balance® is voortgekomen uit een composteringsbedrijf dat onder andere organisch materiaal zoals boomwortels verwerkte tot biofiltratiemiddelen. Dankzij onze toegenomen kennis over organisch materiaal konden wij onze productie van biofiltratiemiddelen verhogen en nam onze ervaring met biofiltratie toe. Verzorgden we eerst alleen de inbouw van nieuwe media, later gingen we ook ertoe over om volledig nieuwe installaties en onderdelen te verkopen en klanten hierover te adviseren. Tevens werd de reparatie van bestaande biofilters, zoals het vervangen van wanden en vloeren en de reiniging van drukkamers onderdeel van ons service-aanbod. In 2009 werd de ervaring en kennisgebruikt om een afzonderlijk bedrijf op te starten – genaamd Odour Balance® – dat momenteel volledige oplossingen voor geurbestrijding, service en onderhoud biedt.

Totaalconcept voor het bestrijden van onaangename geuren

De maatschappij stelt hoge eisen aan onze leefomgeving. Het bedrijfsleven en overheidsorganisaties moeten daarvoor aan steeds meer eisen voldoen, ook wat betreft onaangename geuren. Ook de overheid stelt steeds hogere eisen. Met deze trend is een eenvoudige oplossing met een gemiddelde uitkomst niet meer toereikend, maar is absolute geurverwijdering vereist. Dit is mogelijk met behulp van slimme technologie, onderhoud en een goed bewakingssysteem.

Dankzij de combinatie van ervaring en de toepassing van beproefde technologie biedt Odour Balance® haar klanten een gefundeerd advies en verzorgt de installatie van volledige luchtbehandelingssystemen, inclusief beheer en onderhoud daarvan.

Deze systemen worden grofweg in twee beschikbare technieken ingedeeld. Bij één techniek wordt gebruik gemaakt van biofiltratie, de andere is gebaseerd op een fysisch-chemisch proces.