Selecteer een pagina

Renovatie biofilter

De oude grindvloer is compleet uitgemeten en waterpas uitgepeild, vervolgens is de betonvloer onder afschot richting de afvoer gestort. Roestvrij stalen staanders zijn door Odour Balance ingemeten en op maat vakkundig gelast, geheel waterpas op de oude randen van het filter. Deze RVS staanders zijn vervolgens op maat geplaatst door Odour Balance.

De wanden zijn opgebouwd met geïmpregneerde houten balken en vervolgens is de gehele nieuwe bak met HDPE folie vakkundig bekleed. Daarna is een nieuwe drukkamer gerealiseerd door het plaatsen van een kunststof roostervloer met een draagkracht van 2 ton per meter.

Een nieuwe op maat gemaakte toevoer van de nog te behandelen lucht is gemaakt en geplaatst door Odour Balance. Dit met behulp van een grote hijskraan. Vervolgens is kortsluitfolie aangebracht om de luchtstromen te optimaliseren.

Het biofilter materiaal is vakkundig ingebouwd door Odour Balance. Als filtermedium is gebruikt grof gereten wortelhout als aanstroomlaag, het biofilter medium is vervolgens vakkundig ingebouwd. Hiervoor is circa 400 m3 heide vermengd met turf gebruikt. Het oude filtermateriaal (±400 m3) is door Odour Balance ontzorgd. Het gehele project is gerealiseerd in 12 werkdagen, de fabriek heeft continu doorgedraaid.