Selecteer een pagina

Vervangen vloer en inbouwen filtermedium

Deze beperkt de handarbeid en vergroot de snelheid van werken. De oude drukkamer vloer van het biofilter is geheel verwijderd en opnieuw opgebouwd door Odour Balance. Hiervoor zijn lange latten van Azobé op maat gezaagd en met RVS bevestigingsmateriaal vastgezet op de bestaande onderslagen. Het totale vloeroppervlak bedraagt circa 450 m2.

Vervolgens is een net tegen materiaaldoorval en nieuw kortsluitfolie aangebracht. Het biofiltermateriaal is vakkundig ingebouwd door Odour Balance. Als filtermedium is gebruikt grof gereten wortelhout (± 800 m3), het biofiltermedium is afgedekt met stamhoutchips (± 200 m3). Het oude filtermateriaal (± 500 m3) en de oude kapotte vloer is door Odour Balance afgevoerd. Het gehele project is gerealiseerd in 4 werkdagen, de fabriek heeft 2 dagen stilgelegen.